På mandag den 30. september lanceres et nyt undervisningsmateriale til Christina Rosendahls fiktionsfilm ”Fuld af kærlighed”. Lanceringen finder sted i Højhuset i Herning og er arrangeret med støtte fra Mental Talk, Projekt BRUS, Herning Kommune og Højhuset.
Rosendahls ”Fuld af kærlighed”, som udkom i maj, portrætterer hvordan alkoholmisbrug påvirker en familie, og falder derfor også i tråd med Mental Talks agenda om, at skabe rum for den svære samtale. Formålet med undervisningsmaterialet er netop at eleverne på de danske gymnasiale- og erhvervsuddannelser skal lære at arbejde med det tabubelagte emne. Instruktør Christina Rosendahl fortæller selv om undervisningsmaterialet: “Når alkohol flytter ind i en familie, påvirker det alle relationer. Hvis vi skal bryde tabuet omkring det at være pårørende til et menneske med alkoholproblemer, så kan vi nå rigtig langt ved at tage denne snak allerede, når de unge går på ungdomsuddannelserne. Det er mit store håb, at vi med dette undervisningsmateriale både kan bryde tabuet, men også inspirere til et nyt sprog om dét at være pårørende”.
Undervisningsmaterialet er gratis og tilbydes til alle landets kommuner og ungdomsuddannelser. Ud fra klip fra filmen skal eleverne gennem samtaleøvelser, rollespil og skrevne analyserende opgaver reflektere over problematikkerne i filmen – særligt i et danskfagligt perspektiv: ”Hovedformålet med undervisningsmaterialet er at skabe en dannende kontekst, hvor eleverne reflekterer over sig selv og deres omverden, både i et nært og et samfundsmæssigt perspektiv, hvilket sker gennem et danskfagligt arbejde med en filmisk tekst, der tematiserer alkohol og familieroller” fortæller Nina Hindsgavl Larsen, som er lektor fra Vejle Tekniske Gymnasium, og står bag udarbejdelsen af undervisningsmaterialet. Hun har fået hjælp af psykolog Helle Lindgaard som fagekspert og instruktør Christina Rosendahl som erfaringsekspert.
Mental Talk ser det som en naturlig forlængelse af deres arbejde med at skabe rum for svære samtaler: ”Vi ønsker at bryde tabuer omkring mentale og sociale udfordringer, og undervisningsmaterialet er en effektiv måde at nå ud til de unge på. Alkoholproblemer er desværre noget, mange kan relatere til, og vi tror på, at åben dialog kan være det første skridt mod forandring,” udtaler forperson fra Mental Talk, Per Ørum.
Udover visning af filmen vil lanceringen blandt andet også byde på en såkaldt tabucafé, hvor en ung pårørende fra Projekt BRUS i Herning og instruktør Christina Rosendahl i en samtale med Per Ørum vil snakke om deres erfaringer med alkoholmisbrug. Lanceringen sluttes af med en reception.
Find undervisningsmaterialet her: https://www.fuldafkærlighed.nimbusfilm.dk