Mentaltalk Logo
fredag, 1 september
|
Bibliotek
19.30 - 20.30

Clement Talkshow med Peter Øvig og Mia Kristina Hansen

Talkshow med Peter Øvig og Mia Kristina Hansen, Formand for SIND om psykiske lidelser

Peter Øvig Knudsen har en lang og indholdsrig karriere bag sig – og både som journalist og forfatter har han vundet flere prestigefyldte priser og arbejdet tæt sammen med andre store navne som bl.a. Lars von Trier. Han er særligt anerkendt for sit forfatterskab, hvor han i flere bøger bl.a. portrætterer sin opvækst som søn af en psykisk syg mor og hvordan han selv har kæmpet med psykisk sygdom og at komme godt ud på den anden side. 

Mia Kristina Hansen blev valgt som formand for SIND i 2021. Mia Kristina har arbejdet som socialpædagog i socialpsykiatrien siden 2014. 

Engagementet i at hjælpe andre blev grundlagt i starten af 2010’erne, da hun personligt oplevede, hvor svært det kan være at få hjælp. Mia Kristina har to voksne sønner, der tidligere i livet har oplevet mistrivsel og psykiske udfordringer. Hjælpen kom først efter et meget langvarigt favntag med det offentlige system, hvor hun også selv blev psykisk belastet.

Hun var i 2016 talsmand for personalet på Center Lindegården i Roskilde, hvor en medarbejder blev dræbt. På baggrund af denne tragiske hændelse faldt det hende helt naturligt at fortælle om den virkelighed, som hun oplevede i alle hjørner af psykiatrien. Derfor udviklede hendes rejse sig, og det formede en vision om at være med til at skabe bedre vilkår for alle de mennesker og deres familier, som har behov for hjælp i psykiatrien. 

Har gennem flere år i pressen, på sociale medier og ved møder været særdeles synlig i debatten om bedre forhold for mennesker, der er ramt af sindslidelser, og for deres pårørende.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med til at bryde tabuer – For NU taler vi om det.