Mentaltalk Logo

Nu taler vi
om det igen!

Over 300 events i august/September 2023 I Herning. Formålet er at bryde tabuer, og give menneskers mentale sundhed den opmærksomhed den fortjener.

Psykisk sygdom er Danmarks største folkesygdom. Derfor har vi sat os for at starte Mental Talk – Danmarks nye folkemødeformat og største samlingssted for samtaler om psykiatri og mental sundhed. Mental Talk afvikles med selve Folkemødet i Herning fra den 31. august til den 2. september 2023, og præsenterer kulturevents, foredrag, debatter, workshops og faglige dage samt diverse fokusprojekter, som forløber over hele året.
Flere danskere lider af psykisk sygdom end af kræft, diabetes og hjertesygdomme. I dag har ca. 20% af den voksne befolkning symptomer på psykisk sygdom, og 15% af børn og unge har været i behandling for en psykisk lidelse inden de fylder 18 år. En ud af tre borgere får en psykisk sygdom i løbet af deres liv.

Derfor er formålet med Mental Talk er at styrke den aktuelle debat og forståelse for den betydning som arbejdet med mental sundhed har for samfundet og det enkelte menneske – både lokalt, regionalt og nationalt.

Mental Talk skaber rammerne for vidensdeling, erfaringsudveksling, debat, oplysning og inspiration på tværs af brancher, interesseorganisationer og borgere. Vi skaber oplevelser med fokus på mental sundhed, i en bred og samfundsrelevant kontekst. I samarbejde med partnere fra kultur-, erhvervs- og foreningslivet samt NGO’er, universiteter og offentlige institutioner, går vi tæt på Danmarks udfordringer med mental sundhed og udfolder b.la. civilsamfundets rolle og ansvar for at kunne forbedre mental trivsel blandt borgerne.

MENTAL SUNDHED ER
LIGE SÅ VIGTIGT SOM
FYSISK SUNDHED

Mental Vs Fysik
Mental Talk Herning gågade

MÅLSÆTNINGER/VÆRDIER:

• at bryde tabuer om mental sundhed.

• at være talerør for mennesker, der har psykiske og sociale udfordringer som ensomhed inde på livet.

• at skabe en bevægelse der deler inspiration, viden og skaber nye fællesskaber.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med til at bryde tabuer – For NU taler vi om det.