Mentaltalk Logo
fredag, 1 september
|
Bibliotek
14.00 - 14.45

Mental Sundhed og Dansk Film: Hvor er vi på vej hen?

Jesper H. Bertelsen interviewer Heine Kaarsberg, som har en fortid som socialpædagog og dernæst 15 års tæt samarbejde med Lars Von Trier – bl.a. som assisterende instruktør på 3 film.

I de seneste år har Heine bl.a. arbejdet 5 år på Muldvarpen – bl.a. som undercover til møder med nordkoreanske våbenhandlere. Både relationen til Lars Von Trier og indholdet i de film de har lavet sammen, har givet Heine en masse indblik i sindets virkemåder på godt og ondt. Heine har også levet i et kærlighedsforhold til en kvinde, der desværre blev ramt af en svær psykisk lidelse, som de i fællesskab kæmpede med i en årrække, inden det i sidste ende kostede forholdet. Alt sammen har inspireret Heine til at undersøge mulighederne for at lave dokumentar- og spillefilm, der forsøger at afdække problematiske forhold, der gør at flere og flere bliver mentalt udfordret – og derfor har Heine rejst rundt i bl.a. USA for at undersøge forskellige syn på psykisk lidelse og mental sundhed.

Samtalen mellem Jesper og Heine kommer ind på emner som kvaksalveri, videnskabelig praksis, etik, korruption og en mulig revolution af tilgangen til fremme af mental sundhed.

Heine og Jesper mødte hinanden, da Heine ved et tilfælde hørte Jespers foredrag om den selvbiografiske roman Et andet sind …og en uge efter ringede til Jesper og stillede spørgsmålet: ”Har du nogensinde tænkt på at få filmatiseret din bog?”.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med til at bryde tabuer – For NU taler vi om det.