Mentaltalk Logo

Citychef håber at skabe en synergieffekt

08/09/2023

Der er open by night i midtbyen om fredagen 1. september, og det falder godt i tråd med de mange arrangementer under Mental Talk
AF PALLE HEERING NIELSEN
phn@herningfolkeblad.dk


Der bliver fuldt program om fredagen under Mental Talk. Herning Cityforening har en af årets allerstørste open by night-arrangementer, og derfor vil byen komme til at summe af liv dagen igennem.

  • De fylder midtbyen med gæster og aktører inden for Mental Talk, og cityforeningen supplerer med det, vi kan, om fredagen. Vi fletter lidt mere fingre i år. Det bliver et godt samarbejde, og det er Herning-dna, når det er bedst, siger citychef Allan Birk Kristensen.

En del af samarbejdet bliver at dele udgifterne til musik, scene og lyd om fredagen, og derudover vil Herning Cityforening i løbet af dagen stå for nogle aktiviteter, der er henvendt til børnefamilierne.

  • Vi kan gøre Mental Talk til en federe ting ved, at vi har open by night. Der bliver noget ekstra til dem, som er kommet for at deltage i Mental Talk, og der vil også være noget ekstra for dem, der besøger midtbyen til open by night, siger citychefen.

Synergieffekten ved at have to store aktiviteter om fredagen bliver suppleret af, at butikkerne har åbent til klokken 21, så der er god tid til at shoppe.
Det kunne eksempelvis være i butikken »Fokus på Talent« i Bredgade vest, hvor Ungdomscenter Knudmosen sælger varer, der er produceret på deres eget værksted.

  • Det er et fantastisk eksempel på, hvordan unge kan blive hjulpet til at få et fast arbejde og få opbygget selvtilliden, siger han.

Allan Birk Kristensen er stolt af, at Herning har taget fat på Mental Talk.

  • Det er der virkelig behov for. Jeg håber, at det bliver en tradition, og jeg tror, at Herning kan blive endnu mere kendt for Mental Talk, siger citychefen.

Han har selv været ramt på det mentale plan, da han gik ned med stress, og det gav ham en indsigt i, hvordan vi som mennesker ofte reagerer, når det er de svære temaer, som kommer på dagsordenen.

  • Der er en kæmpe berøringsangst omkring stress, og den skal vi arbejde på. Der er behov for et kram, og man skal vise, at man er der for andre, siger han.

Det var en oplevelse af, at omverdenen holdt en form for misforstået distance til ham.

  • Man skal ikke holde sig væk. Det kan være et opkald, hjælpe til med indkøb eller sørge for fælles aftensmad, siger Allan Birk Kristensen.

Han følte, at han havde svært ved at række ud efter hjælpen. Omvendt blev han beskyttet i en grad, så han stort set ikke havde kontakt med andre.

  • Det hårdeste var den ro, der blev, siger Allan Birk Kristensen.

Han har flere gange taget turen til Portugal og Spanien for at gå caminoen.

  • Det brugte jeg aktivt for at komme ud at arbejde mig selv, siger han.

Nu håber han, at Mental Talk kan være med til at hjælpe andre.

  • Det involverer mennesker på en helt anden måde end vores normale Herning-events, og det, synes jeg, er stærkt. Tænk sig, hvis vi kunne hjælpe nogen undervejs – under deres besøg i Herning, siger citychefen

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med til at bryde tabuer – For NU taler vi om det.