Mentaltalk Logo

Deep Forest Art Land – Aktivitetsdag for alle

08/08/2023

Som opvarmning til Mental Talk og Folkemødet i Herning 2023 er Deep Forest Art Land den 20. august vært for en dag i skoven med fokus på, hvordan naturen og kunsten kan styrke den mentale sundhed. Dagen byder på aktiviteter for både børn og voksne – og bringer samtalen ud i flere dele af Herning Kommune.

Den 31. august til den 2. september er der Folkemøde i Herning, og som en del af det afholder nonprofitorganisationen Mental Talk en række events for at sætte fokus på psykisk sygdom og mental sundhed.

Opvarmningen til Folkemødet begynder dog allerede i ugerne op til, og søndag den 20. august er Deep Forest Art Land vært for fire events under åben himmel i samarbejde med tre danske billedkunstnere.

”Psykisk sygdom er en af Danmarks største folkesygdomme. Det er derfor et enormt vigtigt samtaleemne, som vi gerne vil bidrage til at sætte fokus på,” fortæller Kristina Taaning, daglig leder af Deep Forest Art Land, som også mener, at kunst og natur kan spille en positiv rolle i at forbedre vores mentale sundhed.

Aktiviteterne i Deep Forest Art Land er desuden med til at bringe Mental Talk ud i flere dele af Herning Kommune, eftersom størstedelen af programmet ellers ligger inde i midtbyen.

”Målet med Mental Talk er at bryde tabuer og tale åbent og ærligt om mental sundhed. Derfor er det enormt vigtigt, at vi også har aktiviteter uden for byen, og vi sætter stor pris på samarbejdet med Deep Forest Art Land,” fortæller Sten Jonassen.

Programmet i Deep Forest Art Land kommer også til at byde på aktiviteter for enhver smag, samt for både børn og voksne.

Dagen starter allerede kl. 5.30 med en ’stillesidning’ i de første solstråler for de allermest morgenfriske, og senere byder programmet bl.a. på værksted med træsnit og pandekager over bål, festlige picnicborde til madpakkerne og farverigt kunstteater som underholdning, samt en musikalsk performance med fokus på naturens konstante forandring.

Det er muligt at deltage i både det hele eller dele af programmet. Ligesom der vil være mulighed for både at være ude og under overdække, afhængigt af vejret. Og så er det gratis med en frivillig entré på 20 kr. til at støtte Deep Forest Art Land.

5.30 – 7. 30 Mærk dig selv, og oplev skoven vågne med en sanselig stillesidning v/kunstner Svend-Allan Sørensen efterfulgt af rundstykker og dampvarm morgenkaffe (medbring gerne noget at sidde på, en notesbog, en blyant, og evt. en håndkikkert)
10.30 – 11.30Træsnitning og pandekager over bål v/kunstner Svend-Allan Sørensen: Slå din kreative side løs med en træsnitningsworkshop for store og små – og nyd et par lækre, bålbagte pandekager undervejs
12.00 – 14.00Spis din medbragte mad på festligt opdækkede picnicborde (overdækket i tilfælde af dårligt vejr) på engen.
13.30Bliv underholdt af farverigt teater performance ”Picnic” v/kunstner Mathias Dyhr på engen.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med til at bryde tabuer – For NU taler vi om det.