Mentaltalk Logo

Folkemødet Mental Talk 2024 skal ud i virkeligheden

06/12/2023

Mental Talk opruster med ny organisering og bestyrelse, der har ambitioner om at supplere Folkemødet, der finder sted i september 2024 med events ude blandt virksomheder, kulturinstitutioner og blandt studerende på uddannelsesinstitutioner. 

Den tredje udgave af Mental Talk Folkemødet om mental sundhed finder sted i Herning fra den 12. – 14. september 2024, men arrangørerne har en ambition om at gøre Mental Talk til en helårs-begivenhed med aktiviteter blandt mennesker i deres hverdag. 

”Vi har en ambition om at udvikle en bevægelse der deler inspiration, viden og skaber nye fællesskaber, så der brydes tabuer, og det bliver tilladt at tale åbent om mental sundhed”, siger Per Ørum, der efter en kort periode som direktør for Mental Talk i forbindelse med afviklingen af Folkemødet i 2023, nu træder ind i en central rolle som ny Forperson for Mental Talk. 

Trine Jepsen, der er en velkendt aktør på event- og kulturscenen, bliver ny direktør.

”Jeg er nærmest lykkelig over, at det er lykkedes at sætte et hold med stærke kompetencer og forudsætninger for at udvikle Mental Talk endnu mere efter to år, hvor sidstnævnte har skullet finde sine ben at stå på. Vi er på en vigtig mission, og jeg glæder mig usigeligt meget til samarbejdet med Trine som direktør, og mine kolleger i bestyrelsen, siger Per Ørum, der til dagligt driver Kommunikationsbureauet Ørum Advice.

Den nye direktør, Trine Jepsen tager fat på de nye udfordringer fra 1. januar 2024, og hun glæder sig til at bruge sin store erfaring fra kulturens verden til at være med til at skabe mere opmærksomhed på menneskers mentale trivsel.

”De sidste mange år, har en stor og central del af mit arbejde handlet om at udvikle og afholde kulturelle begivenheder og events, hvilket også er mit primære fokus i Trine Jepsen A/S i dag. Sidstnævnte fortsætter, og med mit engagement i Mental Talk, bliver mit virke nu blot endnu mere meningsfuldt med videreudviklingen af folkemødets program, og det utrolig vigtige formål, der bl.a. handler om at styrke den offentlige debat og forståelse for den betydning arbejdet med mental sundhed har, siger Trine Jepsen, der ligesom Per Ørum også er bosiddende i Herning. 

I 2024 udgaven vil arrangørerne sætte særligt fokus på børns trivsel, og der er lagt op til fire konferencer i september måned, herunder en konference med fokus på Børns trivsel i Huset no. Syv, der er et kulturhus midt i Herning. 

Et andet område, der også kommer fokus på, er vores trivsel på arbejdspladserne. Per Ørum har i den forbindelse rakt ud efter Kristian Bjerg og Regitze Siggard fra Simplex Human, som begge har sagt ja til at blive en del af den nye Mental Talk-bestyrelse. 

”At tale om hvordan vi har det, når vi er på arbejde, er desværre fortsat forbundet med tabu og skaber bekymringer, mange sygedage, dårlig service og forretning. Derfor har vi fra Simplex Human en stor interesse i bidrage til at få løftet snakken om trivsel, den inkluderende arbejdsplads og virksomhederne sociale ansvar, fortæller direktør Regitze Siggaard fra Simplex Human, der indtræder som Viceforperson hos Mental Talk. ”Vi har desuden en særlig interesse i at både mindre virksomheder og offentlige ansatte, der bliver særligt belastet af at passe på borgerne, får skabt muligheder for at sætte fokus på deres mentale sundhed” supplerer Kristian Bjerg, bestyrelsesmedlem og direktør i Milestone Invest.

Slogan for Mental Talk bliver igen – Nu taler vi om det, og arrangørerne håber, at kunne tiltrække mennesker, der er engagerede i foreninger, mennesker der savner nye fællesskaber, mennesker der ønsker at dele deres erfaring samt mennesker, der søger viden og inspiration til at støtte og forstå de af deres nærmeste, som har udfordringer tæt på livet i deres hverdag.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med til at bryde tabuer – For NU taler vi om det.