Mentaltalk Logo

Jeg er et ungt menneske, der har noget på hjerte

04/09/2023

Nikoline Steen Kristensen håber, at hendes generation tør tro mere på sig selv
AF NANA MATHILDE MORTENSEN
nmo@herningfolkeblad.dk


»I had a dream that someday I would just fly, fly away«.
Sådan lød det første vers, som Nikoline Steen Kristensen begyndte at synge til X Factor-finalen en fredag aften i 2021. Men få sekunder efter blev hun stille, mens musikken bragede videre. Midt på scenen. I bedste sendetid foran hele Danmark.

 • Jeg går i stå på tv og får blackout. Det var rigtigt sårbart, hvor jeg blev taget med bukserne nede af mig selv, lyder det fra

20-årige Nikoline Steen Kristensen fra Sørvad. Hun fik efterfølgende endnu en chance til at synge sin sang.

 • Der er er rigtig mange unge, der er bange for at træde ved siden af, inklusive mig selv. Men det lykkes alt sammen alligevel. Selv på live-tv. Hvis det ikke lykkes første gang, så prøver man bare igen, fortsætter hun.

Tidligere X Factor-finalist Nikoline Steen Kristensen håber, at de
unge vil sætte forventningerne lidt ned og droppe
utilstrækkelighedsfølelsen. Foto: Malene Tswai

Stemmen betyder noget

Udover at have fået en sangstemme igen, har Nikoline Steen Kristensen også fået en stemme i debatten. Til Mental Talk i Herning skal hun deltage i en paneldebat om unges mistrivsel, og det er et emne, der betyder meget for hende.

 • Mistrivsel er min hjertesag. Det fylder meget – jeg elsker at snakke med folk omkring, hvordan de har det, siger Nikoline Steen Kristensen.

Hun oplevede sin første paneldebat i begyndelsen af sommeren til Mental Talks optakt i Altinget.

 • Det er vildt at være med, have en stemme og være et ungt talerør. Det sårbare er så, at man stiller sig frem og blotter sig. Der håber jeg, at der er nogen, der griber en. Og det blev hun heldigvis.

Nikoline Steen Kristensen understreger, at hun hverken er politiker eller fagperson,men hun er stolt over, at de andre paneldeltagere havde interesse i at høre hendes holdninger i Altinget.

 • Jeg er et ungt menneske, der har noget på hjerte. De var lige så interesserede i at høre, hvad jeg havde på hjerte, og de viste, at min stemme betød noget. Det hele var så meget i øjenhøjde, mindes hun.

Hun ser frem til at deltage i endnu en paneldebat, når Mental Talk ruller sig ud i Herning.

 • Jeg glæder mig helt vildt meget til at være en del af det. Jeg kan mærke, at jeg virkelig brænder for det – det er en ting, jeg har lært her på det sidste; jeg vidste godt, at alle har en stemme, jeg turde bare ikke bruge den.

Nikoline Steen Kristensen deltager i en paneldebat om unges
mistrivsel, og så skal hun optræde med sang til Mental Talk.

Intet er godt nok
Nikoline Steen Kristensen håber, at hendes egne erfaringer kan være et konstruktivt bidrag til debatten om unges mistrivsel.

 • Jeg er et godt eksempel på en ung – jeg har det overordnet rigtig godt, men nogle gange kan jeg godt mistrives, siger hun og uddyber:
 • Jeg tager mig hele tiden selv i at tænke: Hvad skal jeg nu? Man er bange for, hvad der sker – hvad nu hvis man ikke lykkes med noget? Det er en utilstrækkelighedsfølelse af, at det hele tiden kan blive bedre, og at intet er godt nok. Hun tænker blandt andet tilbage på sin tid under X Factor.
 • Da jeg gik ind til X Factor-auditionen, sagde de, at jeg bare skulle være mig selv. Men hvordan er jeg lige det? Det eneste, der stopper mig, er, at jeg tænker alt for meget
  over at være mig.

Hun har derfor et ønske til sin egen generation:

 • Jeg håber, at vi kan sætte forventningerne lidt ned. Vi er gode til at sammenligne os med hinanden og vurdere hinanden hele tiden. Jeg tror virkelig, at vores generation kan blive ret vild, hvis vi stod lidt mere sammen, og man ikke hele tiden skulle finde de ting ved en, man ikke har.
 • Og så håber jeg lidt på, at vi alle sam-
  men kan få lidt mere confidence.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med til at bryde tabuer – For NU taler vi om det.