Mentaltalk Logo

Kreativitet og psykisk sårbarhed

06/09/2023

Singer/songwriter Frida Jacobi har selv mærket konsekvenserne af, hvad der sker, når man undertrykker kreativiteten


På trods af angst er det afgørende for mange kreative at vise deres kreativitet frem, for man kan blive psykisk sårbar af ikke at udfolde sin kreativitet.

Det mener singer/songwriter Frida Jacobi. Hun har i form af angst, depression og stress mærket på egen krop, hvad det medfører ikke at gøre sig synlig med sin kreativitet. En af de ting, som fik Frida Jacobi til at få det godt, var at arbejde stille og roligt med sine kreative projekter og komme op på scenen – selvom det var svært med både angst og sceneskræk.

I Frida Jacobis musikalske foredrag fortæller hun om, hvorfor man skal tage kreativiteten hos psykisk sårbare alvorligt, og så deler hun ud af sit arbejde med kreative mennesker med psykisk sårbarhed, som ønsker at færdiggøre og synliggøre deres kreative produkter.

Derudover deler hun sin egen fortælling og optræder med sine sange. DR’s Karrierekanonen beskriver hendes musik således: »Frida Jacobis sange hviler på en dansk visetradition med jazz-poppede undertoner, som leder tankerne hen på åndsfæller som Alberte Winding og Anne Dorte Michelsen.«

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med til at bryde tabuer – For NU taler vi om det.