Mentaltalk Logo

Mental Talk indtager København som optakt til årets folkemøde om mental sundhed.

20/02/2024

Arrangørerne bag Mental Talk vil skabe rum for at bryde tabuer, og gøre det lettere at tage de svære samtaler om ensomhed, mistrivsel og psykisk sygdom. Selve folkemødet finder sted i Herning til september, men der varmes op i Altingets gård midt i maj.

Igen i år, for andet år i træk, inviterer Mental Talk til en tankevækkende optakt til folkemødet om mental sundhed i hjertet af København. Den 15. maj omdannes Altingets gård til et forum for debatter, inspirerende talks og en spændende forsmag på de emner, der vil blive udforsket yderligere senere på året i Herning.

”Vi kommer til at bringe fokus på danskernes nyeste sundhedsprofil, der desværre viser, at den mentale sundhed bliver stadig dårligere. Vi er nødt til at have en åben samtale om dette vigtige emne. Mental Talk er en upartisk organisation, men vi føler en dyb forpligtelse til at facilitere den svære samtale,” udtaler Per Ørum, tidligere medlem af Folketinget, der er trådt til som Forperson for Mental Talk i år.”

Per Ørum vil være vært sammen med Viceforperson Regitze Siggaard, der til dagligt er direktør for virksomheden Simplex Human. Mental Talk har udviklet sig betydeligt siden det første folkemøde i 2022, og organisationen bag har styrket sig på flere områder op til årets begivenhed. Nytiltrådte direktør, Trine Jepsen, bringer en rig erfaring inden for eventplanlægning, kulturturisme og kultur- & erhvervspartnerskaber.

Der arbejdes stadig med det endelige program til optakten, men allerede på nuværende tidspunkt ligger det fast at der bliver politisk debat om den nyeste sundhedsprofil. Talks om både børn og unges trivsel samt fokus på social bæredygtighed på arbejdspladsen og ensomhed. 

Hele optaktsarrangementet vil blive livestreamet på Altingets kanaler samt på Mental Talks Facebook-side, så alle har mulighed for at deltage virtuelt den 15. maj, selv hvis de ikke kan være til stede i København. Med et program løbende fra 13.00 til 16.00, inkluderer dagen også muligheder for netværk og samvær.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med til at bryde tabuer – For NU taler vi om det.