Mentaltalk Logo

Mental Talk udvider med filmfestival

08/09/2023

Under de tre dages folkemøde er en sal i byens biograf dedikeret til film om mental sundhed

AF KIM STOLTENBERG HANSEN
ksh@herningfolkeblad.dk


Mental Talk breder sig i år til biografen i Herning, hvor der i anledning af folkemødet arrangeres filmfestival. Så de nye Hollywoodfilm får i tre dage konkurrence af nyere danske film som »Rose« og »Ustyrlig«, dokumentarfilmen »Rude Awakening«, Lars von Trier-dramaet »Melancholia« og autisme-film som eksempelvis »True Stories«, »Ben X« og »American Splendor«.

  • Og det bliver til en nedsat billetpris. Vi håber på, at det bliver omkring 50 kroner, fortæller Klaus Mejner Nielsen, der er formand for Mental Talk og Sind Herning, og en af idéfolkene bag folkemødet – og også idémanden bag, at man denne gang udvider med en filmfestival.
  • Der skal jo ske noget nyt en gang imellem, og heldigvis var de så søde i biografen, at de var med på at afsætte tid til os i tre dage, siger han.

Han understreger, at forestillingerne er for alle.

  • Vi taler jo alle rigtig meget om mental sundhed, og hvis man har lyst til at blive klogere på emnet, er der her nogle gode film at vælge imellem, siger han.

Man får også ekstra meget for pengene, lokker han.

  • Der vil være mulighed ved nogle af filmene for at stille spørgsmål inden forestillingerne. Det kan i nogle tilfælde være til filmens instruktør, producer eller eksempelvis formanden for autismeforeningen, siger han.

Om selveste Lars von Trier dukker op, er det endnu for tidligt at spå om.

  • Vi håber det, men vi tror det ikke rigtig. Ellers har vi ham med i en optaget sekvens på lærredet inden filmen, siger han.

Sikkert er det, at Triers instruktørassistent, Heine Kaarsberg, kommer i biografen lørdag 2. september og fortæller, inden filmen Melancholia ruller over lærredet.

Én sal til Mental Talk
Peder Høgild, der er chefoperatør hos Nordisk Film Biografer i Herning, fortæller i skrivende stund, at man er i fuld gang med opgaven

  • Jeg har lige kørt de første test på trailere til et par af filmene i dag, så vi skal nok være klar, når festivalen løber af stablen..

Han fortæller, at festivalen sjovt nok rammer ned i en lidt stille periode i biffen.

  • Der er ingen store premierer i 14 dagelige på det tidspunkt, og så er det jo fint, at vi kan hjælpe Mental Talk og samtidig få flere folk i biografen, siger han.

Peder Høgild fortæller, at en af de seks sale i biografen i tre dage udelukkende viser film om mental sundhed – og at en mental filmfestival også er nyt land for biografen.

  • Jeg kan ikke mindes, at vi har prøvet noget lignende før, siger han – og fortæller,at man kan købe billet til filmene, helt som man plejer, når man skal i biffen.
  • De bliver lagt ud i vores billetsalg helt som alle de andre film, så det er bare med at gå ind og bestille løs, opfordrer han.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med til at bryde tabuer – For NU taler vi om det.