Mentaltalk Logo

Nu taler vi om det – Mød disse personligheder ved Mental Talk

10/08/2023

Mental Talk gentager succesen fra sidste år og byder på over 200 events fordelt på 3 dage. På otte forskellige scener rundt omkring i Herning Midtby bliver der bl.a. afholdt talks, debatter og foredrag samt andre spændende events, som alle sammen har til fælles, at de vil bryde tabuet om mental sundhed. Der er inviteret et væld af spændende og inspirerende personligheder til at facilitere disse events og der er lagt op til 3 dage med masser af fokus på den svære og tabubelagte samtale om mental sundhed. Læs om nogle af de spændende personer nedenfor:

Anne Arendse Thorsen (Forfatter)

Anna Arendse Thorsen er født i 1993, og har flere gange gjort sig bemærket med debatindlæg i avisernes spalter, hvor hun med sprogligt overskud og hudløs ærlighed fortæller om dét at leve med psykisk sygdom. Hun bor i København, hvor hun læser Informationsvidenskab og kulturformidling på Københavns Universitet. Anna Arendse Thorsen debuterede i 2018 med Filterløs på forlaget Vild Maskine. Det er en ungdomsroman, der handler om gymnasieeleven Alma, der på ydersiden er en helt almindelig gymnasieelev, men indeni gemmer på en angstdiagnose og et ætsende savn til sin afdøde far.

Olav Dybro Lundsgaard (Stand-up)

Olav Lundsgaard havde i over seks år optrådt på store og små comedyscener rundt i hele landet, og kastede sig i 2020 ud i et One man show: Kun et menneske. Han er diagnosticeret med kompleks autisme, han er fynbo, han er to meter høj og bærer navnet Olav. Det har i årevis givet ham udfordringer uden for scenen, men til gengæld masser af jokes på scenen.

Mathilde Falch (Sangerinde og sangskriver)

Mathilde Falch bryder med sin gribende, personlige og ærlige sangskrivning tabuer om psykisk lidelse og mistrivsel, som hun selv har haft helt inde på livet. Hun har siden 2009 været en del af den danske sangscene, udgivet en række albums og ep’er og deltaget i Toppen af Poppen. I hendes teenageår udviklede hun en spiseforstyrrelse, som blev kombineret med et stof- og alkoholmisbrug og stor psykisk mistrivsel. Hun fandt sin vej ud af dette, og kan nu i dag kalde sig en af de største danske tabubrydere og stemmer indenfor mental sundhed og mistrivsel.

Kasper Buch (Sanger og sangskriver)

Kasper Buch blev som 20-årig diagnosticeret med angst og måtte sætte sit liv på standby for at få greb om sygdommen og sit liv på rette spor igen. Som 24-årig følte han sig atter klar til for alvor at skrive sange og opbygge en musikalsk karriere som sanger og sangskriver. Han har i dag opbygget et godt omdømme både på de ind- og udenlandske scener og er et velkendt navn på mange danske radiokanaler. Kaspers sange berører bl.a. dét at have ondt i livet og med en personlig og gribende stemme, formår han at røre lytteren helt til det inderste.

Tina Wiberg (Sangerinde og sangskriver)

Tina Wiberg er en upcoming sangerinde på de danske scener. Med det hun selv kalder ”psykiske tæsk” i bagagen formidler hun gennem sine sange og sangskrivning sine følelser fra et liv med ar på sjælen. Tina har med sit vestjyske ophav og dialekt begge ben plantet på jorden, men formår alligevel at gøre op med ideen om, at følelser og sårbare tanker skal holdes for sig selv.

Frida Jacobi (Sangerinde og sangskriver)

Frida Jacobi formidler med en rolig og karakteristisk sangstemme hendes unikke tanker og betragtninger, og hendes sangstil kan sammenlignes med store danske stjerners som Alberte Winding og Anne Dorte Michelsen. Gennem sit liv har Frida erfaret, at det er vigtigt ikke at undertrykke sin indre skabertrang og kreative evner, og at dette også har en stor effekt på den enkeltes mentale sundhed. Selv var hun i mange år ramt af sceneskræk og angst, før hun turde begive sig op på scenen. Nu inspirerer hun gennem musik og selvudviklende kurser masser af mennesker til at slippe frygten og udfolde sig kreativt.

Laurits Balker Jørgensen (Forfatter)

Laurits Balker Jørgensen er en ung debutforfatter fra Klitmøller. Hans bog ”Den tynde generation” er en digtsamling der indkapsler nutidens unge, og der lægges et særligt fokus på den tiltagende præstationskultur, og det forventningspres som kan bidrage til den mentale mistrivsel hos unge. For at finansiere udgivelsen af bogen startede Laurits Balker Jørgensen en crowdfunding, som resulterede i over 20.000 kr. og dermed skabte muligheden for at bogen kan udgives til september.

Sara Hauge (Foredragsholder og poetry slammer)

Sara Hauge er vokset op på Bornholm og har altid elsket at fortælle. Det har resulteret i en stor karriere indenfor poetry slam, flere optrædener på store danske såvel som udenlandske teatre, og endda to titler som Danmarksmester. Hun har diagnosen paranoid skizofreni, som spiller en stor rolle i hendes kreative poesiunivers sammen med andre emner som ensomhed og mistrivsel. 

Freya Gram Olsen (forfatter)

Freya Gram Olsen har et budskab om, at psykisk sygdom kan ramme alle. Siden 2009 har hun ivrigt formidlet sine følelser ved at skrive dem ned og tegne dem. Hun har nu udgivet bogen ”Dannelsesaar”. Bogen handler om at få sit hjerte knust i tusind stykker på den anden side af jorden og at blive ramt af en akut psykose, som fører til tvangsindlæggelse og et totalt brud på livet som hun kendte det. Bogen starter en sårbar dialog om når livet gør allermest ondt.

Peter Øvig (journalist og forfatter)

Peter Øvig Knudsen har en lang og indholdsrig karriere bag sig – og både som journalist og forfatter har han vundet flere prestigefyldte priser og arbejdet tæt sammen med andre store navne som bl.a. Lars von Trier. Han er særligt anerkendt for sit forfatterskab, hvor han i flere bøger bl.a. portrætterer sin opvækst som søn af en psykisk syg mor og hvordan han selv har kæmpet med psykisk sygdom og at komme godt ud på den anden side.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med til at bryde tabuer – For NU taler vi om det.