Velkommen til Mental Talk 2024

10/09/2024

Når verden lukkes ind, bygger vi bro fra sind til sind – Forperson Per Ørum byder velkommen til Mental Talk 2024.

Torsdag morgen tager vi hul på den tredje udgave af Mental Talk – Folkemødet om Mental Sundhed. Når jeg læser programmet, så bliver jeg stolt og ydmyg på samme tid. Rigtig mange mennesker stiller sig frem med deres historie, deler deres erfaringer med de mentale udfordringer, der har været eller stadig er en del af deres liv. De deler dem for at inspirere og hjælpe andre med at få det bedre og blive klogere på mental sundhed. Det er hele essensen i Mental Talk, og det er de modigste mennesker jeg kender. De fortjener, at vi møder op, og lytter til, hvad de har på hjertet.

Min mor, som desværre ikke er her mere, arbejdede i mange år på psykiatrisk afdeling i Herning. I den gamle bygning som er ved at blive en del af det nye Herning Plus. Hendes livsværk var at tage hånd om mennesker, der var så ramt af psykiske lidelser, at de var nødt til at blive indlagt. Som årene gik, var der længere og længere mellem, at de indlagte kunne raskmeldes. Kompleksiteten steg – og det er også det, man oplever i dag. Verden er blevet mere kompleks og det samme gælder de psykiske lidelser, som kan ramme os alle. Derfor er det helt afgørende, at vi skaber rum for den vanskelige samtale, at vi deler erfaringer med hinanden. Ved Mental Talk har vi omkring 90 arrangementer, som har til formål at gøre os klogere, så vi bliver bedre til at gøre godt for vores medmennesker. Min mors opgave er i dag min opgave og motivation.

Hele området fra Tinghuspladsen ned gennem Nørregade til Huset no 7 er klædt i gult og blåt med scener og aktiviteter fra torsdag morgen til lørdag eftermiddag. Jeg håber, at rigtig mange vil møde op og tage imod de mange gode budskaber fra vores deltagere. Jeg håber, at rigtig mange vil besøge vores stande foran Huset no 7 og i Nørregade – og jeg håber, at de som sidder derhjemme og mangler modet til at søge fællesskab, vil få et glimt af håb igennem budskaber på sociale medier, på nettet eller i radio og tv. For som der står i sangen ”Godmorgen lille land”, som Poul Dissing så smukt sang – ”Når verden lukkes ind, bygger vi bro fra sind til sind”. At bygge bro fra sind til sind er tanken bag Mental Talk. Hjertelig velkommen til alle, vi glæder os til at se dig til Mental Talk 2024, for nu taler vi om det.

Kærlig hilsen
Per Ørum, Forperson for Mental Talk

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med til at bryde tabuer – For NU taler vi om det.