Mental Talk tyvstartede med morgenmøde hos 3F og Hjernero på Biblioteket

07/09/2024

Selve Folkemødet Mental Talk starter torsdag den 12. september, men Mental Talk arrangerer eller er medarrangør på en række events i løbet af året sammen med gode partnere.

Mandag var der over 100 deltagere i et foredrag med Hjernero på Herning Bibliotekerne med Mindcamp og Kristian Lindgaard, der er Hjernero specialist. HjerneRO handler i alt sin enkelthed om at tænke mindre. For det er tankerne, der er årsagen til, at du oplever at være stresset – ikke nødvendigvis dine omstændigheder. Når du lærer at give slip på tankemylder, overtænkning og unødvendige bekymringer, vil dit stressniveau falde helt af sig selv. Det resulterer i meget mere overskud og nærvær til at være der for dit barn.

Er det et emne som du interesser dig for, så kan man bl.a. opleve Formanden for Angst- og Stressforeningen, Carsten Juul med oplægget “Stress dig sund” på Folkescenen torsdag 16.30 – 17.30 – se mere her https://mentaltalk.dk/events/stress-dig-sund-med-carsten-juul-formand-for-angst-og-stressforeningen/

Der var over 100 tilhører til Hjernero-foredraget på Herning Bibliotekerne mandag aften.

Morgenbriefing i Forbundshuset hos 3F i København tirsdag morgen med fokus på inklusion på arbejdspladserne

Der er flere og flere med usynlige handicaps og psykiske diagnoser, særligt blandt de unge, som er fremtidens arbejdskraft. Samtidig oplever vi et arbejdsmarked, som ikke evner at rumme denne mangfoldighed – og hvor resultatet er diskrimination og arbejdsløshed. Hvordan kan arbejdspladsen bidrage til at skabe et inkluderende arbejdsklima og gøre det attraktivt at blive ansat med de kvaliteter, mennesker med mentale udfordringer eller med en anderledes hjerne bidrager med? Er kvoter vejen frem, eller hvordan sikrer vi en reel ligestilling af personer med og uden et handicap?

Disse temaer var til debat og der var udover indlæg fra Regitze Siggaard, der er viceforperson i Mental Talk også oplæg af Jørgen Kristensen fra BF12, Niels Kruger der er beskæftigelsesrådgiver i Høje-Taastrup Kommune og Lukas Haagendrup, der er erhvervsansvarlig hos Glad Teknik.

Socialdemokraternes Ligestillingsordfører Trine Bramsen deltog også i morgenbriefingen.
Fredag har vi erhvervskonference i Bæredygtig Herning som vi arrangerer i samarbejde med Erhvervsrådet Herning, Ikast og Brande samt Bæredygtig Herning – læs mere her https://mentaltalk.dk/events/jagten-paa-det-gode-s-lederens-sociale-vaerktoejskasse/

Trine Bramsen (S) deltog i tirsdagens morgenbriefing

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med til at bryde tabuer – For NU taler vi om det.